В НБУ пояснили, чому долар почав стрімко дешевшати

Ажіотаж серед населення на купівлю валюти знизився. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

По-перше, вже немає нестачі готівки як це було у березні, коли затримували постачу готівкової валюти з-за кордону. По-друге, через погіршення фінансової ситуації в людей менше грошей і відповідно менше можливостей купувати валюту. Крім того, МВФ заявила про готовність надати Україні кредит у 5 мільярдів доларів вже цього року як тільки наша сторона виконає відповідні умови.

Варто розуміти, що українці, які поспішають в обмінники на хвилях паніки, самі ж підривають курс гривні. Українці викидають на валютний ринок значну кількість гривні, натомість скуповуючи долар чи євро. В результаті пропозиція на гривню зростає, а попит на неї малий. За законами економіки це відображається на її вартості. Хоча варто зауважити, що це не лише проблема населення, але й українського бізнесу, який на початку карантину також масово скуповував іноземну валюту.

За прогнозами гривня дещо зміцниться напередодні Великодня, тому саме зараз немає сенсу купувати долар чи євро.

Щодо купівлі валюти на тривалий час – то це теж не найкраще рішення. Варто диверсифікувати свої заощадження, тобто тримати в різних валютах в різних місцях (депозити, інвестиції та інше). 

Коментар:Яким буде курс у 2021 році не знають і у НБУ, це залежить від багатьох факторів, якщо завтра знайдуть вакцину від вірусу, то криза згорнеться так само швидко як і розпочалась. Тому варто диверсифікувати свої заощадження“, – розповідає член Ради НБУ Віталій Шапран.

Джерело: сайт 24 Канал 

Читайте також: Вакцину від COVID-19 вперше ввели людині – результати дослідження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *