Третя у світі економіка впала у другому кварталі на 28%: причина

Третя у світі економіка впала у квітні-червні на 28%, що значно більше, ніж прогнозували аналітики. В чому причина падіння та чого чекати далі.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Уряд Японії заявив, що у річному вимірі ВВП Японії скоротився на 28,1% у порівнянні із 27,8%, які подавали минулого місяця. Про це пише Washington Times

Чому економіка Японії впала

Пандемія коронавірусу, через яку люди залишаються вдома, ресторани та магазини порожні, а сфера туризму фактично зупинилася, зашкодила всій світовій економіці та багатьом компаніям. Але пандемія особливо негативно вплинула на економіку Японії, яка залежить від експорту.

Інші дані, опубліковані у вівторок, свідчать про те, що грошові надходження дещо покращуються, а споживчі витрати та інша ділова активність, як очікується, відновлюються після різкого падіння, коли країна намагалася взяти під контроль пандемію коронавірусу.

Коментар: “Однак дані показують, що зростанню важко набрати темп, що свідчить про дуже поступове та тривале відновлення після обвалу. Тому найближча перспектива залишається складною“, – йдеться у коментарі Oxford Economics.

У звітному кварталі економіка скоротилася на 7,9%, згідно з переглянутими даними, у порівнянні з 7,8% у попередніх даних.

Востаннє економіка Японії зазнавала стрімкого падіння у першому кварталі 2009 – на 17,8%. Цікаво, що саме це падіння після фінансової кризи 2008 вважалося найгіршим падінням з часів Другої світової війни.

Чи покращить ситуацію новий прем’єр

Відновлення зростання буде пріоритетом, оскільки країна готується обрати нового лідера на заміну прем’єр-міністру Сіндзо Абе, який подає у відставку за станом здоров’я. Наступного тижня очікується голосування серед членів урядової партії.

Попередній прем’єр-міністр Сіндзо Абе зосередив свою політику “абеноміки” на підтримці економіки через надзвичайно легке кредитування та дерегуляцію. Цей підхід в основному спирався на пом’якшення монетарного режиму центральним банком і допоміг припинити роки дефляції. Але він ніколи не досяг стійких темпів зростання, на які був націлений Абе.

Очікується, що всі кандидати на його місце будуть продовжувати його політику.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Гривня знецінюється 10-ий день поспіль: свіжий курс валют

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *