У Китаї коронавірусом інфікувалося вже 80% населення

Імовірність другої великої хвилі захворювань на Covid-19 в Китаї протягом наступних двох або трьох місяців малоймовірна, оскільки 80% людей вже зараз інфіковані цією хворобою.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІБАЙРАКТАР NEWS

Про це заявив представник Національної комісії охорони здоров’я, пише CNBC.

Деталі. Масове переміщення людей під час новорічних свят за місячним календарем може призвести до поширення пандемії, підштовхнувши інфекції в деяких районах, але друга хвиля Covid у найближчому майбутньому малоймовірна, заявив головний епідеміолог Китайського центру з контролю та профілактики захворювань У Цзунью.

Сотні мільйонів китайців подорожують країною на свята завдяки нещодавно ослабленим Covid-обмеженням, що викликає побоювання нових спалахів у сільських районах, менш підготовлених для боротьби з великими спалахами епідемії.

Китай подолав пік захворюваності на ковід у клініках, відділеннях невідкладної допомоги та у критичних станах, заявив у четвер представник Національної комісії охорони здоров’я.

Згідно з урядовими даними, майже 60 000 людей з Covid померли в лікарнях станом на 12 січня – через місяць після того, як Китай різко відмовився від своєї політики нульової толерантності до Covid.