Приватизувати чи закривати – що робити з державними підприємствами?

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов розповів про те, що відбувається з державними підприємствами, повідомляє “Інвестор”. 

Висновки заступника міністра доволі невтішні. За статистикою близько 200 державних підприємств на рік припиняють свою діяльність. Головними причинами закриття є корупція та неефективне управління.

За словами Максима Нефьодова частка державних підприємств щороку скорочується:

“Тренд такий: близько 200 державних підприємств на рік припиняють свою роботу, в першу чергу через корупцію, неефективне управління та недоінвестування”

Згідно з результатами останнього підрахунку, в Україні є близько 3444 державні підприємства які перебувають у відомстві Кабінету міністрів. Проте, до цього преліку не входять  ті, що підпорядковуються Національній академії наук, Державному управлінню справами та ін.

В Україні пройде нова хвиля приватизації

Таким чином, зі слів урядовця можна зрозуміти, що державне підприємство це автоматично невигідна та неприбуткова організація, котру потрібно передати у приватні руки. Проте з цього слідує і проблема, що здебільшого лдержава не намагається зробити підприємства прибутковими, а приватизація досить часто повністю змінює профільйого діяльності. Хоча тут варто додати, що прибутковими в Україні є лише ті держані компанії, для яких створено монополію на ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *