У Лондоні з’явились “дихаючі білборди” які показують якісь повітря (фото)

Британська благодійна компанія Global Action Plan встановила в Лондоні “дихаючі білборди”, які вимірюють якість повітря. На них зображені інтерактивні легені з квітів – вони в’януть, якщо рівень забруднення перевищено.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як зазначено на сайті організації, дані про якість повітря в місці розташування рекламного щита отримують в режимі реального часу з даних Щоденного індексу якості повітря (Daily Air Quality Index).

Якщо рівень забруднення низький – “легені” цвітуть, якщо високий – в’януть і засихають. При цьому на білборді транслюється оцінка якості повітря: хороше, нормальне чи погане.

“Дихаючі білборди” розміщені в діловому кварталі Кенері-Уорф, в районі станції метро Фінчлі-роуд і на фасаді торгового центру Вестфілд-Уайт-Сіті.

За даними Global Action Plan, під час карантину кількість вихлопних газів у всій Британії знизилася вперше за кілька років. Активісти хочуть, щоб вони і надалі залишалися на цьому рівні.

Мета проєкту – інформувати містян про стан якості повітря в столиці і способах боротьби з забрудненням. Для цього створена спеціальний онлайн-майданчик.

У Global Action Plan сподіваються, що проєкт нагадає жителям Лондона про те, що потрібно частіше ходити пішки або їздити на велосипеді, щоб скоротити кількість шкідливих викидів в атмосферу.

“Дихаючі білборди” створені у співпраці з креативною студією Wonderhood Studios і медіакомпанії Ocean Outdoor.

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: У Раді підготували курцям неприємний сюрприз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *