У Мінфіні розповіли, коли чекати на зміцнення гривні

Завдяки діям НБУ у березні 2020 року, курс долара вдалось стримати, повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко. Зараз економічна ситуація не дозволяє зміцнити курс гривні до долара.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: “Ми не могли закладати інший курс, враховуючи, що бюджет формувався в березні, і на ринку були певні курсові коливання. Враховуючи, який був тренд в березні, ми взяли ще реалістично-оптимістичний курс”, – пояснив Марченко.

Деталі: Якби Нацбанк не стримав ситуацію під контролем на початку коронавірусної кризи, то один долар би коштував 35 – 40 гривень. У держбюджет-2020, наголосив глава Мінфіну, закладений курс – на рівні 30 гривень за одиницю американської валюти.

Якщо фактичний курс нижчий за 30 гривень за долар, то, зазначив міністр, втрачається частина доходів від митниці від імпортного ПДВ, який прив’язаний до курсової складової. При цьому в Україні зберігається негативне сальдо торгового балансу.

Коментар: “Сьогодні макроекономічних підстав для зміцнення гривні немає. Є короткочасні фактори, які сприяють зміцненню. Але я б не сказав, що ми досить міцні як економіка, щоб зміцнювати свою валюту”, – сказав Марченко.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Сьогодні Україна розпочала новий етап пом’якшення карантину: що дозволено

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *