У Міністерстві культури пропонують внести Чорнобиль до списку спадщини ЮНЕСКО

Глава Міністерства культури і спорту України Олександр Ткаченко запропонував внести ряд об’єктів Чорнобильської зони в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Даний проєкт чиновник назвав однією з цілей свого відомства. Ткаченко впевнений в перспективності розвитку зони відчуження як туристичного об’єкта.

Коментар: Минуло вже майже 35 років [після катастрофи на Чорнобильській АЕС]. Зараз зона відчуження – туристичний магніт. У 2019 році її відвідало понад 120 тис. туристів, а початок цього року був найуспішнішим за весь час з точки зору кількості відвідувачів. Але прийшов карантин. І час, який він нам дає, мусимо використати правильно“, – розповів міністр на своїй сторінці у Facebook.

Перед тим, як вносити об’єкти до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Ткаченко пропонує впорядкувати процедуру відвідування зони. Зокрема, запросити фахівців, які зможуть розробити туристичні маршрути, залучити експертів із реставрації, переглянути питання безпеки відвідування зони і розробити для неї самостійний туристичний бренд.

Читайте також: Чи штрафуватимуть українців за відсутність масок на вулицях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *