Україна потрапила в ТОП-10 країн Європи з найбільшою кількістю хворих на COVID-19

Наразі Україна перебуває на десятому місці в Європі за кількістю виявлених випадків захворюваності на коронавірус. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Якщо ми подивимося, де ми перебуваємо у світовій статистиці, то в Європі ми на 10-му, а в світі – на 36-му місці за кількістю випадків коронавірусної хвороби. Наша кількість не дотягує до тих світових проблем, які є у США (4 млн), Бразилії (2 млн) та Індії (1,2 млн)“, – коментує Віктор Ляшко.

Деталі: Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомляє, що незважаючи на таку ситуацію українцям вдасться впоратися з пандемією.

За його словами, українська статистика є досить помірною й адекватною в порівнянні з тою ситуацією, яка склалася в світі. Водночас у МОЗ не можуть пояснити “феномен” КНР, де змогли швидше протидіяти поширенню COVID-19.

Коментар: Щодо Китаю для нас це поки загадка. Думаю, що ми ретроспективно подивимося, що саме там спрацювало. Чому за їхньої щільності населення й пересування не відбулося спалахів за межами Уханя“, – додав головний санлікар.

Проте, Ляшко впевнений, що Україна зможе перемогти коронавірус завдяки вжитим карантинним заходам та та вакцині, яка, за прогнозами, повинна з’явитися навесні наступного року. 

Джерело: сайт Українське радіо

Читайте також: З 1 серпня в Україні діятимуть нові штрафи у сфері бізнесу: що зміниться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *