Україна встановила новий рекорд експорту баштанних

Україна цьогоріч продала на зовнішні ринки майже 36 тис. тонн кавуна і дині, встановивши рекорд.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Зазначається, що попередній рекорд експорту, встановлений у 2018 році, був перевищений відразу на 87%. Традиційно, основний обсяг експорту припадав на кавун, водночас як експорт дині становив всього близько 2 тис. тонн. Однак і обсяг експорту дині також був рекордним.

Коментар: “Високі ціни на кавун і диню в ЄС, збільшення обсягів виробництва баштанних в Україні дали змогу українським експортерам наростити поставки“, – повідомив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак.

За даними цінового моніторингу, ціни на кавуни в Польщі, яка є головним імпортером кавунів і динь з України, були в середньому на 60% вищі, ніж у 2019 році. Водночас ціни на баштанні в Україні були найнижчими в регіоні. На початок вересня, коли експорт кавунів з України зазвичай найактивніший, розрив в оптових цінах на кавуни між Україною і Польщею досягав семи з половиною раз або 46 центів США на кожному кілограмі. В Україні в цей час кавуни продавали всього за 7 центів США за кг, а в Польщі – по 53 центи.

З огляду на зростання експортних поставок кавунів у 2020 році, Україна за підсумками року може знову повернутися в топ-25 світового рейтингу, звідки вона випала кілька років тому.

Джерело: сайт Агроцентр

Читайте також: Синоптики дали детальний прогноз погоди на тиждень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *