Україна знайшла нове джерело імпорту газу

Президент Петро Порошенко під час зустрічі в Катарі серед інших питань обговорив питання постачання газу в Україну, повідомляє “Інвестор”.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Еміром Держави Катар шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Під час переговорів йшлося про посилення співпраці в сільському господарстві, енергетиці та сфері транспортної інфраструктури, зокрема портової галузі.  

Співрозмовники обговорили перспективи виходу катарського скрапленого газу на український ринок. Сторони домовилися про проведення міжурядової економічної комісії у 2018 році. Глава держави зазначив, що досяг домовленості з Еміром Держави Катар, що уже за декілька місяців буде проведено перше установче засідання цієї комісії.

“Впевнений в тому, що це є потужний поштовх, який значно активізує співпрацю України з країнами Затоки і, зокрема з Катаром та Кувейтом”,

– підкреслив Президент у коментарі.

Серед інших важливих питань було обговорено ідею про постачання катарського скрапленого газу в Україну. Постачання можливе через термінал в Польщі, а також за турецьким маршрутом через Босфор. Детальні переговори з цього питання відбудуться вже найближчим часом.

 Джерела постачання скрапленого газу від Катару уможливлють підвищення енергетичної безпеки нашої держави. Завдяки цьому джерелу надходження, постає альтернатива російським енергоносіям.

Варто, зауважити, що експерти на наступний рік прогнозують більшу популярність продажів скрапленого газу завдяки здешевленню і покращенню технологічного процесу. Таким чином, постачання з Катару для України може бути вигідним і як альтернатива Росії, і як альтернатива в ціновій категорії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *