Українців попередили про подорожчання комуналки до 30%

Наступного року в Україні подорожчає вартість комунальних послуг на 20-30%. А загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 грн, в залежності від сезону.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це повідомив у Facebook представник Союзу споживачів комунальних послуг, радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Олег Попенко.

Коментар: У 2021 році наша платіжка в опалювальний сезон подорожчає на 500-700 грн, або на 30% за місяць. У неопалювальний – на 200-300 грн, що дорівнює зростанню в 20%“, – зазначив фахівець.

За його словами, зростання тарифів на газ вже відбулося, а транспортування подорожчало на 100%. Крім того, в січні майже всі водоканали піднімуть на 20% вартість своїх послуг з водопостачання та водовідведення. Це буде п’ятий або шостий підйом ціни за останні п’ять років.

Коментар: Також нас чекає підняття ціни на електроенергію. Але не для тих, хто платить 1,68, а для тих, хто економить. Так, ось в Україні зробили так, що всі, хто економить електроенергію, всі, хто намагається заплатити ось ці 100 кВт, тепер буде платити більше. Зараз, виходить, немає сенсу економити, тому що потрібно буде всім платити 1,68 грн“, – розповів Попенко.

Читайте також: Ціна на газ для населення: скільки українці заплатять за блакитне паливо у грудні