В Індії на 1,3 млрд населення лише тисяча смертей від COVID-19

Вчених турбує “коронавірусний феномен Індії”, де на 1,3 млрд населення лише тисяча смертей.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Індія вирішила не чекати, коли проблема посилиться“, – заявив прем’єр-міністр Нарендра Моді.

Деталі: Місяць тому експерти прогнозували, що у країні буде щонайменше мільйон випадків коронавірусу. Вони вважали, що вірус може поширитися, як пожежа у країні, де мешканці живуть у тісних кварталах, і де звичайна санітарія часто є недоступною.

Проте, станом на сьогодні, 30 квітня, в Індії коронавірусну хворобу діагностовано у Covid-19 31332 людини, з них 1008 померли.

Експерти вважають, що це все завдяки запровадженому карантину. Індія порівняно швидко запровадила карантин. Про нього оголосили тоді, коли країна зафіксувала 519 зафіксованих випадків захворювання на коронавірус. Для порівняння, Італія, перш ніж запровадити загальнодержавні обмеження, чекала, поки виявлять понад 9200 випадків. Велика Британія – близько 6700.

Але ще до моменту запровадження карантину Індія вже вживала інших заходів. 11 березня країна припинила видачу туристичних віз та оголосила, що всі громадяни Індії, які мандрували до найбільш постраждалих від коронавірусу районів світу протягом останніх кількох тижнів, підлягають обсервації принаймні на 14 днів.

Експерти, також, не уникають такої можливості, що в Індії тестують далеко не всіх інфікованих. Проте, за даними Міністерства охорони здоров’я Індії, країна провела понад 625 тис. тестів станом на неділю, 26 квітня. Це більше, ніж у Південній Кореї, яку весь світ хвалить за підхід до тестування.

Коментар: Принаймні, на цьому етапі вірусу не вдалося нашкодити настільки, наскільки всі побоювалися. Але я не думаю, що ця історія добігає кінця“, – зазначив Шрінатх Редді, президент Фонду громадського здоров’я Індії.

Джерело: сайт Час-Дій 

Читайте також: “Італія виходить з карантину”: уряд розповів порядок дій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *