“Люксембург, Люксембург” потрапив у топ-10 найкасовіших українських фільмів часів незалежності

Бокс-офіс фільму українського режисера Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» перетнув позначку 25,4 млн грн, що дозволило йому потрапити на 10 позицію найкасовіших українських фільмів часів незалежності. Про це йдеться на офіційній сторінці фільму, передає сайт mind.

Кінострічка посунула з топ-10 фільм “Секс і нічого особистого”. 

У широкий прокат фільм вийшов 13 квітня. Головні ролі в ньому зіграли учасники реп-гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови. Фільм розповідає про двох братів-близнюків Васю та Колю, яких у пʼятирічному віці покинув батько. Через багато років вони дізнаються про смерть батька в Люксембурзі. Один із них вирішує поїхати до чужої країни, щоб дізнатися, яким був батько, а другий робить усе, щоб йому завадити.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року вона стала одним із п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів «proMOTION», започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промопідтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund.

Стрічку створено кінопродакшеном ForeFilms за підтримки Держкіно. Продюсери – Володимир Яценко й Анна Яценко.

Зйомки проходили 2021 року в Лубнах Полтавської області, у Києві, на справжньому поліцейському полігоні та в Люксембургу. Завершувати фільм команді довелося вже після початку повномасштабного вторгнення: рятувати та вивозити матеріали й уже під звуки повітряної тривоги та в блекаути фіналізовувати його.