Лікарі розповіли, чому коронавірус майже не вражає дітей

Медики повідомили, чому діти набагато менше ризикують інфікуватися коронавірусом, дорослі.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: SARS-CoV-2 жаліє дітей: вони хворіють менше, ніж дорослі. Якщо й хворіють, то перебіг хвороби легший. Найголовніше — діти до 9 років (за деякими даними, до 12 років) не помирають, і я маю надію, що не будуть помирати від цієї інфекції. Разом із тим, ця категорія все одно бере участь в епідемічному процесі — вони зустрічаються з цим вірусом і можуть його розносити. Отже, проблема коронавірусу у дітей стоїть так само гостро, як і в дорослих“, – розповідає доктор медичних наук Сергій Крамарьов.

Деталі: Наразі серед вчених, лікарів немає єдиної думки щодо того, чому діти хворіють на коронавірус легше і в них немає тяжких наслідків, як у дорослих.

Проте, існує ряд гіпотез:

Гіпотеза 1. Дітей частіше реєструють, навіть у випадку легких форм захворювання. Водночас їхні батьки, дорослі з легким перебігом хвороби, можуть не звертатися по медичну допомогу, що призводить до збільшення показника летальності серед дорослого населення.

Гіпотеза 2. Відомо, що коронавірус вражає легені. Вважається, що завдяки здоровішим, ніж у дорослих, легеням діти не схильні до тяжкого перебігу захворювання.

Гіпотеза 3. Вроджений імунітет у дітей міцніший у порівнянні з дорослими. Ті ж самі інтерферони, натуральні кілери — у дітей ці фактори активніші. Можливо, ці неспецифічні фактори захисту блокують вірус, що потрапляє в дитячий організм, і не дають розповсюджуватися на нижні дихальні шляхи.

Гіпотеза 4. Є теорія, що існує перехресний імунітет. Діти мають імунітет проти звичайних респіраторних коронавірусів, антитіла, що утворюються при цьому, можуть захищати також від нового коронавірусу.

Гіпотеза 5. У дітей набагато менше “мішеней” в організмі для проникнення вірусу, ніж в дорослої людини. Тобто, у дітей кількість рецепторів, в які проникає коронавірус, дуже мала, тому що ренінангіотензинова система (гормональна система, яка регулює артеріальний тиск і водно-електролітний баланс організму) остаточно розвивається у 16‒18 років. Це запобігає проникненню SARS-CoV-2 у клітини дитячого організму і може пояснювати, чому діти хворіють на коронавірус легше, і зазвичай без фатальних наслідків.

Джерело: сайт Ракурс

Читайте також: Чи може передаватися коронавірус через харчові продукти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *