Доступне житло: величезний 3D-принтер розпочав друк житлового району (фото)

Некомерційна організація під назвою New Story розпочала реалізацію амбітного плану по створенню доступних будинків надрукованих на 3D принтері. І їх величезний 3D-принтер друкує будинки для цілого житлового району. При цьому перші будинки навіть вже готові, так що Мексика має всі шанси стати першою країною, в якій 3D-принтер створив квартал для життя людей.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Проект компанії New Story створений в партнерстві з Icon і Échale, а розташований район в Табаско, що знаходиться на південному сході країни. Група компаній прагне побудувати 50 будинків для малозабезпечених сімей, які живуть в небезпечних і хитких тимчасових притулках. На даний момент два будинки вже готові, а перші жителі заселяються в них.

При цьому заплатити за житло все-таки доведеться. Правда умови, як передає видання New Atlas, просто казкові: людям потрібно буде виплачувати по 400 мексиканських песо (близько 20 доларів США) на місяць протягом семи років. А процентна ставка при такій «іпотеці» дорівнює нулю.

Українська компанія запускає виробництво унікальних лампових годинників

Процес будівництва будинків є по суті таким же, як і при інших способах 3D-друку. Величезний принтер під назвою Icon Vulcan II видавлює цемент з сопла шар за шаром, поки основні структури на кшталт стін і міжкімнатних перегородок не будуть завершені. Цей процес займає близько 24 годин. Потім будівельники додають дах, вікна та двері.

3D-принтер Vulcan II призначений для роботи у важких умовах. А місцева природа непередбачувана. Опади часто затоплюють шлях до будівельного майданчика. 

Цей принтер, призначений для вирішення проблеми нестачі житла, є першим у своєму роді” – кажуть представники New Story. 

Ми живемо в історичний момент, коли будується перший район за допомогою технології 3D-друку. Це більше, ніж технологічне досягнення. Цей проект є показником того, що якщо ми об’єднаємо зусилля, об’єднаємо таланти і ресурси і направимо їх на вирішення реальних проблем. Тоді мрія про стійкість і соціальної справедливості буде досягнута” – заявляють автори проекту.

New Story визнає, що оплата, яку вносять мешканці нових будинків, не перекриває вартість виробництва. Вона потрібна лише для того, щоб покрити ряд витрат, пов’язаних з важкими природними і погодними умовами даного регіону. Фактична вартість будівництва 3D-надрукованих будинків поки невідома, але New Story прагне підвищити ефективність і знизити вартість в міру розвитку проекту. Некомерційна організація також очікує, що ті 48 будинків, які ще потрібно буде зробити будуть заселені в кінці 2019 – початку 2020 року.

Читайте також: Американці вироблятимуть у Києві продукти з канабісу

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *