В Міноборони зробили гучну заяву про “скасування” строкової служби

Заступник міністра оборони України Олександр Поліщук заявив, що наразі в оборонному відомстві не планують відмовлятись від призову на строкову військову службу. Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар:Питання призову до Збройних сил має декілька аспектів. Це пов’язано не лише з тим, хто буде служити в ЗСУ сьогодні, це пов’язано з тим, яким чином формується мобілізаційний резерв для ЗСУ“, – заявив він. 

Деталі: За словами Поліщука, в Литві, країні, яка пройшла через усі трансформації переходу до професійної армії, було скасовано призов до збройних сил, а в 2014 році відновлено для того, щоб забезпечити формування мобілізаційного резерву для збройних сил. 

Ми, враховуючи всі показники, а також існуючу законодавчу базу, яка є в Україні, дуже уважно підходимо до питань саме призову. На цей рік сплановано близько 30 тисяч людей, які будуть призвані до ЗСУ та інших військових формувань“, – повідомив Поліщук. 

У нас поки що немає планів для відмови від призову. В цьому році був оголошений указ президента, згідно з яким розпочинається призов до ЗСУ“, – зауважив він. 

Заступник міністра оборони нагадав, що особи, які мають право бути призваними з 18-ти років, можуть прийти до військових комісаріатів і проходити на військову службу. “Це одна з таких форм, коли ті, хто призиваються на військову службу, можуть впродовж трьох років вибрати зручний для себе час, коли вони будуть приходити на військову службу“, – резюмував Поліщук.

Читайте також: Дітям, які їздили в садочок на розваленій кибитці, подарували новенький автобус (фото)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *