В Україні офіційно стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори

Подання до відповідної територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів триватиме до 24 вересня включно.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Сьогодні, 15 вересня, розпочинається процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Згідно з планом, висування кандидатів у депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голів розпочинається за 40 днів до дня голосування та закінчується за 30 днів до нього, а саме – з 15 до 24 вересня включно.

Територіальна виборча комісія має прийняти рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) або про відмову в реєстрації не пізніше, як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію та доданих до неї необхідних документів.

Передвиборчу агітацію кандидат (кандидати) можуть проводити з наступного дня після прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про його реєстрацію.

Як повідомлялося, 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею місцеві вибори відбудуться в Україні всюди, окрім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької та Луганської областей.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Інтерв’ю Богдана за 60 секунд: коротко про головне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *