В Україні пропонують “пом’якшити” податки через коронавірус

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що епідемія коронавірусу може призвести до кризи в економіці України.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Уряд повинен підготувати чітку й практичну стратегію реагування в економіці: монетарна політика (надання ліквідності, пом’якшення ставки тощо), фіскальна політика (податкові канікули певним галузям за потреби, бюджетна підтримка), за необхідності обмеження економічної активності певних галузей і підприємств (туризм, транспорт, роздрібна торгівля), обмеження соціальної активності (наприклад, канікули на комунальні платежі для пенсіонерів), захисні дії в міжнародній торгівлі, меморандуми спільних дій з галузями, чиї товари або послуги критичні під час епідемії“, – попередив Милованов.

Деталі: Тимофій Милованов попередив про загрозу кризи в Україні через коронавірус.

На його думку, в разі потреби уряд повинен пом’якшити податки, дати пенсіонерам “комунальні канікули” й захистити митами українських виробників. Про це йдеться в списку п’яти найголовніших пріоритетів у економіці України.

Милованов розповідає, що потрібно утримати макроекономічну стабільність, залучати інвестиції в економіку, розвивати ринки, захищати права власності та протистояти коронавірусу.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: Заробили в Польщі – вклали в Україні: на Рівненщині родина відкрила власну ферму