В Україні знову подорожчала цибуля

Цього тижня фермери України отримали можливість підвищити ціну на цибулю. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

За словами експертів, основною причиною зростання цін стало зниження пропозиції продукції низької якості, тоді як якісну продукцію виробники намагалися закладати на зберігання, небезпідставно очікуючи, що ціни на неї зростатимуть.

Зазначається, що сьогодні виробники готові відвантажувати цибулю по 12-16 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж тижнем раніше.

Коментар: Подорожчання цибулі провокує помітне пожвавлення торгової активності у цьому сегменті напередодні новорічних свят. При цьому пропозиція якісної цибулі на сьогоднішній день дещо обмежена, що також сприяє зростанню цін на цю продукцію“, – підкреслюють аналітики.

Читайте також: Виділивши близько $500 мільйонів, Говард Баффет надалі залишається вірним своєму шляху в Україні

Вони зауважують, що незважаючи на цінове зростання, цибулю українські фермери, як і раніше, продають мінімум на 43% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Коментар: У той же час гравці ринку не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у даному сегменті збережеться й надалі, за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту“, – прогнозують аналітики.