Власний бізнес: кияни створили ферму, яка дає у 50 разів більше врожаю, ніж її аналоги (відео)

Молодий киянин Максим Кірічко, разом зі своєю командою, створили унікальну для України — вертикальну ферму. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Колектив “Щастя здоров’я” довгий час працював у лабораторії, де вони розробляли технології для вирощування зелені. Спершу майбутні фермери замінити землю з поживними речовинами на водяний розчин. І всіх рослини розмістили на вертикальних полицях в закритому приміщенні.

Програма “Ля Село” в гостях у ферми “Щастя здоров’я”:

Спершу ферма створювалася виключно власними руками. Більшість стелажів та обладнання команда виготовляла без сторонньої допомоги. Зараз, ферма вже збільшилася в рази і почала постачати свій товар до столичних ресторанів та базарів.

Рамен, айсберг, лолло россо, руккола, базилік, шпинат, мята, укроп, петрушка — і ще багато різної зелені молода команда вирощує на своїй унікальній фермі.

На своїй урбанфермі, вони використовують в 20 разів менше води, у порівнянні з класичним земледіллям. При цьому, в рік на 1 кв.м. вони збирають в 50 разів більше салату.

Саакашвілі зробив першу гучну заяву після повернення в Україну

Наразі увесь процес догляду за фермою настільки модернізувався, що значну частину завдань на ній можна виконувати просто зі смартфону, знаходячись в будь-якій частині світу.

Колега Максима і засновник компанії SmartEp Володимир Козеровський розповідає: “На цій фермі ви завжди можете оперативно розібратися в будь-якій проблемі і вирішити її віддалено. Тобто система працює таким чином, що якщо якісь з параметрів не дотримуються: рівень кислотності, температура і тд — ви отримуєте сповіщення про це і можете оперативно зреагувати та вирішити проблему. Система ферми стоїть на моніторингу цілодобово, 24/7”.

Читайте також: В Україні з’явилася територія, де підприємці платитимуть тільки 1% податку

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *