З 1 вересня ціна газу для населення виросла майже в півтора раза

Ціна на газ для населення у вересні зросте до 4,7 грн/куб.м.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів у вересні 2020 року на рівні 4,70 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки). У порівнянні з серпнем ціна газу зросла на 1460 гривень (на 45%). 

Крім того, Нафтогаз підвищує річну ціну на газ для населення. У перші два тижні вересня річну ціну можна зафіксувати на рівні 4,73 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу). З 16 по 30 вересня вартість тарифу підвищується до 5,24 грн/куб. м. 

При цьому у пресслужбі Нафтогазу відзначили, що за новими правилами роботи ринку природного газу населення (побутові споживачі) може купувати газ безпосередньо у ДК “Нафтогаз України” або у будь-якого іншого постачальника. При цьому частка компанії в постачаннях газу населенню становить 2%.

Нагадаємо, що у групу “Нафтогаз” входять компанії, які постачають газ побутових та непобутових споживачів. Газзбути, які постачають природний газ для населення, можуть придбати ресурс в ГК “Нафтогаз Трейдінг” за річним контрактом з щомісячним формульним переглядом ціни. 

Джерело: пресслужба Нафтогаз

Читайте також: Сьогодні в Україні підвищили мінімальну зарплату і пенсію: кому і на скільки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *