З’явився свіжий рейтинг партій: “Голос” вперше випередив “ЄС” і “Батьківщину”

Якби вибори до парламенту відбулися минулого тижня, то прохідний бар’єр подолали б 5 партій. Про це свідчать оприлюднені результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 11 липня 2019 року. Розповідає про це “Інвестор-ЮА”.

Так, найбільше виборців мають намір віддати свій голос на виборах до Верховної Ради України за політичну партію “Слуга народу” (31,8% серед усіх респондентів і 41,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме). 

В партії “Слуга народу” назвали кого люструють зі своєї команди

За партію “Опозиційна платформа – за життя” мають намір проголосувати відповідно 9,7% і 12,5%, за партію «Голос» – 7,0% і 8,8%, за партію «Європейська Солідарність» – 6,1% і 8,3%, за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 6,1% і 7,0%. При цьому, на межі потрапляння до парламенту є партія «Сила і честь» — за неї готові проголосувати 3,7% і 4,6% з числа тих, хто визначився і хоче проголосувати. 

Менші відсотки набирають: “Опозиційний блок” – відповідно 3,0% і 3,8%, за Всеукраїнське об’єднання “Свобода” – відповідно 1,9% і 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,0% і 2,4%, за партію “Українська стратегія Гройсмана” – 1,5% і 2,0%, за партію “Громадянська позиція” – 1,6% і 1,8%, за партію “Об’єднання “Самопоміч” – 1,5% і 1,4%, за “Партію Шарія” – 1,0% і 1,2%. 

Кожну з інших партій мають намір підтримати менше 1% виборців. Як зазначають соціологи, на час проведення опитування 13,7% респондентів ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Читайте також: The Economist пояснили, чому долар повинен коштувати 9,93 грн

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *