Остання відстрочка для “євробляхерів”: Зеленський ініціює законопроект

Президент Зеленський ініціював законопроект, який відтермінує штрафи для власників нерозмитнених автомобілів на європейських номерах до кінця 2019 року. Про це розповідає Інвестор-ЮА.

“Автомобілі, що раніше ввезли з-за кордону, мають розмитнити до кінця року. Це має бути останнє відтермінування. Потім – почнуть штрафувати” — розповів кандидат від “Слуги народу” на посаду глави транспортного комітету Верховної Ради Владислав Криклій.

Криклій вважає, що наразі у багатьох власників просто немає документів на машину, оскільки декілька місяців тому спостерігали аномальну кількість реєстрацій автомобілів на єврономерах. Так, у 2019 зафіксували 200 тисяч реєстрацій, у 2018 – 70 тисяч.

Сьогодні Кузьмі Скрябіну виповнився б 51 рік: біографія і кращі пісні артиста (фото, відео)

“Коли закінчиться період без штрафів, будемо сідати й на цифрах дивитися кількість реєстрацій. Якщо зараз немає охочих реєструватися, чому вони повинні з’явитись через півроку? Тому, я думаю, що це остання відстрочка” – сказав народний обранець.

Зазначимо, що востаннє питання автівок на єврономерах переносили три місяці тому. Тоді в урядовому кварталі у Києві власники “євроблях” влаштували дводенну акцію протесту.

Які штрафи загрожують “євробляхерам” за порушення терміну перебування авто у режимі транзиту:

від 10 до 20 діб – 17 тисяч гривень штрафу;
від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень штрафу;
понад 30 діб (а також за втрату або розукомплектування авто) – 170 тисяч гривень або автомобіль конфіскують за рішенням суду.

Читайте також: Російський спецназ сконфузився під час штурму вікна (відео)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *