В НАБУ зізналися, чому раніше не розслідували справу “Роттердам+”

На запитання журналістки, що заважало проводити розслідування щодо “Роттердам+” до президентських виборів, коли державою керував Петро Порошенко, Ситник заявив, що причиною є те, що ця справа – складна. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Не зовсім правильно казати, що щось заважало“, – так на питання відповів керівник Національного антикорупційного бюро у інтерв’ю.

Ситник відповів, що формула “Роттердам+” має багато складових, і обґрунтованість кожної вони аналізували окремо, а це забрало в детективів дуже багато часу.

Російський спецназ сконфузився під час штурму вікна (відео)

Починаючи, напевно, з кінця 2018-го проблема полягала в тому, що узагальнити цю роботу могла тільки експертиза, яка мала відповісти на основне питання: чи зазнали збитків через цю формулу, чи ні? І зараз нарешті ми цю експертизу отримали. Її провів експертний підрозділ СБУ” – наголосив керівник НАБУ.

За його словами, саме це і був останній пазл, якого не вистачало, щоб почати оголошувати в цій справі перші підозри. “Якби експертиза була раніше, може, і рішення було б раніше“, – додав він.

За даними слідства, певні люди із групи приватних теплогенеруючих компаній у 2015 році почали тиснути на керівництво НКРЕКП, аби воно включило до тарифу на електроенергію видатки, яких насправді не було: витрати на доставку вугілля в Україну з портів Європи.

Читайте також: Остання відстрочка для “євробляхерів”: Зеленський ініціює законопроект

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *