Україна відреагувала на вбивство медика, який евакуював тіло загиблого воїна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вбивство українського медика на Донбасі 13 липня має ознаки воєнного злочину.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це він повідомив на онлайн-брифінгу. Він запевнив: трагедія не залишиться поза увагою міжнародних партнерів, і пообіцяв зробити все, щоб ворог заплатив за цей злочин високу ціну.

Коментар: “Ми залучимо всіх наших партнерів. Це набере максимального розголосу. Вбивство медика, який надає допомогу пораненому, це більше ніж трагедія”, – заявив Кулеба.

Він також висловив співчуття близьким загиблого медика. Кулеба назвав це вбивство актом варварства.

Коментар: “Хочу заявити, що з юридичної позиції це вбивство має ознаки воєнного злочину, а з морального погляду йдеться ні про що інше, як акт варварства”, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, терористи “Л/ДНР” обстріляли трьох військовослужбовців, які евакуювали тіло українського військового, який 13 липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. В той момент противник знову почав обстріл із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. В результаті чого загинув військовий медик.

Джерело: Obozrevatel

Читайте також: “Після Херсона підуть на Одесу”: чи може Росія окупувати весь Південь України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *