В Україні визначили найкращі інноваційні технологічні проекти школярів

Переможцями Всеукраїнського фіналу Diamond Challenge for High School Entrepreneurs стала команад школярів із  міста Олександрія (Кіровоградської області), повідомляє “Інвестор”

16-17 березня 2018 року в Американському домі в Києві українські школярі презентували свої бізнес-проекти під час Всеукраїнського фіналу Diamond Challenge for High School Entrepreneurs – проекту, що впроваджується благодійним фондом ICEPP за підтримки Міністерства молоді та спорту України. 

Всього участь в конкурсі прийняли понад 20 команд. Великою популярністю користувалися проекти присвячені енергетиці та медицині.

Перше місце за напрямом бізнес-концепції посіла команда із міста Олександрія (Кіровоградської області) із проектом In Sky Energy. Проект Олександра Овечка та Данила Чесницького присвячений будівництву установки, що вироблятиме електроенергію від глобальної електричної мережі через використання атмосферної електрики та телуричного (земного) струму.

Друге місце за проектом Solar Collector «SunLight» Софії Перелигіної та Мілани Стеценко. Вони пропонують створення сонячного колектора, який можна використовувати не лише для отримання електроенергії, а й гарячої води та опалення. Технологія полягає в тому, що завдяки з’єднанню сонячного фотоелемента та колектора з силіконовими трубками влітку він виробляє гарячу воду та електрику, а взимку – достатньо електроенергії, щоб забезпечити його постійне використання в умовах холодної температури.

На третьому місці проект Your Job, який школярі із міста Київ – Богдан Марків, Микита Горбачов, Стефанія Ружанська та Віктор Іост. Суть їхньої ідеї в тому, щоб створити платформу для пошуку постійної або тимчасової роботи для підлітків, студентів, молодих людей без досвіду роботи. Вони розробили алгоритм оцінки потенційних співробітників залежно від їхніх особистих даних, часу роботи з сайтом, досвіду та зворотного зв’язку із роботодавцями.

Переможців очікує нагорода у розмірі 1000 доларів США та подорож до США, де з 11 до 13 квітня під час Youth Entrepreneurship Summit (Молодіжний підприємницький саміт) пройде півфінал та Всесвітній фінальний раунд. Переможці цього етапу отримають грошові премії: перше місце – 11 тис.доларів США, друге – 7 тис. доларів США, третє – 3,5 тис. доларів США.

Таким чином, проект спрямований на популяризацію наукових і бізнес-концепцій серед школярів. Їхнього активного залучення до важливих економічних та технологічних проектів та стимулювання творчого потенціалу, який використовувався б на благо держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *