З наступного року в Україні можуть підняти тарифи на розподіл газу

Тарифи на розподіл газу облгазів і міськгазів для споживачів з січня 2021 року можуть зрости, оскільки в Україні зросла ціна на газ, яка формує половину вартості доставки.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це заявила член Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Ольга Бабій в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

За її словами, тенденція зростання цін на газ як товар, яка спостерігалася за останні кілька місяців, навряд чи продовжиться і в січні 2021 року, але тарифи на розподіл блакитного палива можуть зрости внаслідок подорожчання газу.

Коментар: Ми отримуємо окремо дві платіжки за газ. Ціна за розподіл газу може підвищитися, і на вартість розподілу вплине саме та ціна газу“, – сказала член регулятора.

Вона пояснила, що в структурі тарифу на розподіл 50% вартості газу як такого. А в чинному тарифі закладена ціна газу до його підвищення.

Коментар: Тобто, якщо для розподільних компаній, як і для побутового споживача, ціна зросла, значить і тариф на розподіл зросте. Тому що в чинному тарифі на розподіл ціна газу закладена на рівні весняних цін“, – пояснила член НКРЕКП.

Бабій нагадала, що з 1 серпня українці самі можуть вибирати собі постачальника газу, у зв’язку з відкриттям конкурентного ринку.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Українцям перестануть призначати пенсії без стажу: залишилося кілька тижнів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *