За поточний рік автовиробництво в Україні упало на 35%

За 11 місяців з початку року в Україні зібрали всього 4,429 тисячі авто – падіння у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року становить 35%.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Із цієї кількості найбільше було складено легкових авто – 3,756 тисяч одиниць, ще 628 приходиться на автобуси та 45 – на комерційні машини.

Зазначається, що до серпня поточного року всю статистику легкових авто формувало великовузлове складання на заводі “Єврокар”, який випускає машини Skoda.

Проте в останній місяць літа про відновлення виробництва легковиків заявив “Запорізький автомобілебудівний завод”, з конвеєру якого до цього сходили лише автобуси.

Попри це, використання вітчизняних виробничих потужностей у 2020 році, як і в 2019-му, не перевищило 2% від своїх можливостей.

Щобільше, вже до кінця року виробництво на ЗАЗі може знову зупинитися. “Початок виробництва” у Запоріжжі насправді виявився великовузловим збиранням, покликаним оминути заборону на ввезення авто з Росії.

Група нардепів вже направила депутатське звернення до прем’єра Дениса Шмигаля щодо заборони імпорту не тільки авто з Росії, а і їх комплектуючих, що унеможливить збирання машин на ЗАЗі та ще більше наблизить виробництво легкових машин в Україні до нуля.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Експерт спрогнозував курс гривні на наступний рік