Зеленський анонсував грошову допомогу підприємцям, які постраждали від “карантину вихідного дня”

Президент Володимир Зеленський анонсував декілька державних програм, які мають фінансово підтримати підприємців, чия діяльність на час “карантину вихідного дня” заборонена.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це він заявив у відеозверненні. За словами Зеленського, найближчим часом законопроєкти про фінансову підтримку внесуть до Верховної Ради.

ФОПи й наймані працівники, які працюють у заборонених під час “карантину вихідного дня” сферах, зможуть отримати допомогу у 8 тисяч грн. За розрахунками влади, виплати за цією програмою зможуть отримати 1,2 млн громадян, а витратять на це майже 10 млрд грн.

Коментар: Щоб отримати допомогу, потрібно зайти в додаток Дія, ввести дані та номер банківської картки. Далі дані перевіряються й максимум за декілька днів 8 тисяч грн приходять вам на картку“, — сказав Зеленський.

Інша програма передбачає, що суб’єкти господарювання можуть отримати одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць. Наприклад, якщо ви — власник кав’ярні і не закрили свій заклад, але через карантин відправили деяких працівників у вимушену відпустку, то ви можете отримати допомогу для виплати таким працівникам.

Коментар “Це буде сума, пропорційна часу простою, у розмірі до 8 тисяч грн на одного працівника”, — каже президент.

За третьою програмою підприємства, які не працюють під час карантинних обмежень, можуть отримати компенсацію витрат на сплату ЄСВ за найманих працівників. На це витратять майже 1,5 млрд грн для 120 тисяч юридичних осіб, каже Зеленський.

Ще одна програма передбачає погашення податкового боргу майже 4 млн громадян, які мають податковий борг до 3 060 грн.

П’ята програма стосується податкових канікул. 200 тисяч ФОПів 1-ї групи через посилення карантину звільнять від сплати всіх податків, зокрема ЄСВ.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні можуть ввести повний локдаун