“Знову штурмують кордони”: три країни, куди українці вже рвуться на роботу

На тлі послаблення карантинних обмежень, українці знову активно взялися за пошук роботи переважно за кордоном.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

Інформацію про збільшення кількості резюме та відновлення інтересу до пошуку роботи за кордоном опублікував Національний банк України.

Як приклад НБУ наводить дані частоти запитів про роботу за кордоном українською та російською мовами з території України. Перше місце посідає робота в Польщі. На другій позиції – Німеччина. Замикає першу трійку Чехія.

Коментар:Водночас у цілому економічна активність залишалася слабкою, про що свідчили поглиблення падіння попиту та обсягів виробництва електроенергії, в цілому негативні очікування підприємств щодо зайнятості, а також низький рівень кількості нових вакансій“, – розповідають в НБУ.

Нацбанк також відзначає, що 83% підприємств не очікують змін у кількості працівників. Виняток – сільськогосподарські підприємства очікують збільшення зайнятості на фоні сезонних робіт, а також дещо поліпшилися очікування в підприємств торгівлі та переробної промисловості, крім імпортерів. Попри це, кількість нових вакансій на work.ua практично не змінюється.

Вже відбулися декілька спецрейсів, які відвезли заробітчан за кордон. Зокрема, до Великої Британії авіакомпанія МАУ 29 квітня здійснила рейс Київ – Лондон. А 27 квітня заробітчани полетіли до Гельсінкі, 5 травня – до Франкфурта, 8 – до Австрії.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Чому тести на COVID-19 так часто помиляються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *