Чому тести на COVID-19 так часто помиляються

Тести на коронавірусну інфекцію та антитіла дійсно можуть не показувати наявність захворювання в організмі. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

Про це повідомила докторка біологічних наук, професор Школи системної біології GMU у США Анча Баранова.

Тест, взятий на першій стадії захворювання, коли ще немає ніяких видимих ​​симптомів, не вказує наявність антитіл, тому що організм пригнічує вірус за рахунок інтерферонів.

На другій стадії з кашлем, температурою та іншими ознаками захворювання організм також може активувати додатковий захист. Антитіла можуть не вироблятися і в разі прийому противірусних препаратів.

При цьому перемога над вірусом не є одужанням, пневмонія цілком може продовжувати розвиватися. Тест же показує відсутність антитіл, тому що імунна система на зараження не реагує.

Коментар:На найважчій третій стадії, як правило, клінічна картина повністю зрозуміла. Але вірусу теж вже може не бути, хоча людина вже потрапила в реанімацію через загострення хронічних захворювань або так званого цитокінового шторму – неконтрольованого запалення, при якому уражаються тканини“, – розповіла біолог. 

Вірус вже зробив свою справу й одужання залежить не від його наявності, а від внутрішніх резервів організму, за допомогою яких він бореться з наслідками інфікування. При цьому тест знову може дати негативний результат на коронавірус.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: “П’ять категорій громадян”: хто може безкоштовно пройти тест на COVID-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *