“Зроблено в Україні”: ЗАЗ починає виробництво автомобілів Renault

ПАТ “Запорізький автомобілебудівний завод” починає виробництво автомобілів Groupe Renault. У концерні зазначають, що український ринок має високий потенціал. Про це повідомляється в пресрелізі компанії.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

У 2020 році на підприємстві була проведена масштабна реконструкція, а на заводі впроваджена корпоративна система стандартизації якості Alliance Production Way. Система працює на всіх підприємствах Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Після проведених робіт виробничі потужності в Запоріжжі відповідають міжнародним стандартам групи.

У пресслужбі ЗАЗ поки не розкривають подробиці співпраці – інформацію про модельний ряд, обсяги виробництва і ринки збуту буде надана найближчим часом.

Коментар: “Ми пишаємося тим, що реалізуємо цей проєкт, який створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому. Локалізована збірка дозволяє нам залишатися в безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку“, – відзначає голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

За словами керівника ЗАЗ, флагман автомобільної індустрії України зміг пережити труднощі, відродитися і сьогодні відкриває нову сторінку своєї історії. Старт спільного проєкт з Groupe Renault – перший крок на шляху до відновлення важливої для країни галузі.

Украинский ЗАЗ перешел на выпуск офисов на колесах — Российская газета

Своєю чергою, керуючий директор Groupe Renault Export Регіон Євразія Макс Міссана вважає, що український ринок має для концерну високий потенціал, завдяки своєму розташуванню і посиленого інтересу до нових автомобілів.

Коментар: “Група Renault має сильні позиції в Україні і зберігає своє лідерство на ринку. Цей проєкт означає, що ми та наші партнери впевнені в тому, що бренди “Зроблено в Україні” будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів Групи Renault“, – додає Макс Міссана.

Як відомо, Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів, єдине в Україні підприємство, яке має повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля.

ЗАЗ собирает тестовые партии Lada в рамках сотрудничества с Renault.  Заявление компании | Вся Власть

Раніше на ЗАЗ повідомляли, що підприємство знаходиться у важкому становищі через падіння внутрішнього ринку нових автомобілів. Лінії Запорізького автозаводу з випуску легкових машин були законсервовані. При цьому на підприємстві було налагоджено випуск декількох моделей автобусів, в тому числі для перевезення школярів. Нові автобуси виробництва ЗАЗ відповідають всім вимогам ЄС і мають попит у країнах Європи.

У компанії вважають, що партнерство з Groupe Renault дозволить не тільки зберегти ЗАЗ і дати підприємству потужний поштовх до розвитку, але і відкриває новий етап в українському автомобілебудуванні. На ЗАЗ обіцяють високу якість зборки автомобілів і нові робочі місця.

Нагадаємо, у Запорізького заводу є успішний досвід роботи з такими гігантами галузі як Daimler AG, Opel, GM, KIA, Chery.

Groupe Renault – займається виробництвом автомобілів з 1898 року і представлена на ринках 134 країн. У 2019 році група реалізувала 3,8 млн автомобілів. Володіє брендами: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine.

З 2017 року Renault Groupe Renault є мажоритарним акціонером “АВТОВАЗ”, і володіє брендом LADA. Groupe Renault є частиною Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: Навальний повністю прийшов до тями після отруєння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *