H & M з другого разу заходить на український ринок

 
Шведська компанія Hennes & Mauritz підписала контракт на відкриття магазину з ТРЦ Lavina Mall. Це вже її друга спроба вийти на український ринок, повідомляє “Інвестор”.

H&M – одна із найбільш очікуваних компаній на українському ринку. За рівнем сподівань з нею можна порівняти хіба, що IKEA. При чому обидві компанії не вперше пробують розпочати роботу в Україні. Для H&M це друга спроба зайти в нашу країну.

У 2014 році вже планувалось відкрити магазин в споруджуваному тоді ТРЦ Respublika. Навіть було узгоджено договір про оренду приміщень. Але нестабільна ситуація в Україні в зв’язку із війною на сході та анексією Криму  завадила цим планам – і представники H&M в останній момент відмовились.

Наприкінці 2016 року Київ уперше відвідали представники шведського офісу компанії. Тут вони зустрілися з представниками найбільших київських торгових центрів і попередньо узгодили умови для відкриття своїх магазинів.

“Договір підписаний тільки з Lavina Mall на оренду одноповерхового приміщення площею близько 3000 кв м. Планується, що магазин буде відкритий навесні наступного року”,

– повідомляє директор торгового центру.

Експерти ринку вважають, що вихід H & M призведе до посилення конкуренції серед продавців одягу в невисокому ціновому сегменті.

Керівник відділу торговельних площ компанії JLL в Україні Катерина Весна стверджує, що

“Дані JLL в Польщі і Росії свідчать, що цей бренд входить в топ-3 по ефективності торгівлі”

Прихід швецької компаніє є важливим показником для української економіки. Адже, це свідчить про зростання рівня купівельної спроможності українців і довіру шведської компанії до України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *