У світовому рейтингу якості життя Україна поступилася майже всім своїм сусідам

Щороку аналітики Програми розвитку ООН складають світовий рейтинг розвитку та якості життя де аналізують всі країни члени. Згідно з даними Україна опинилась на 88 місці, повідомляє “Інвестор”.

Перший рядок рейтингу займає Норвегія, де індекс визначений на рівні 0,953. На другій сходинці опинилася Швейцарія з показником індексу в 0,944. За ними слідують Австралія і Ірландія з 0,939 і 0,938 відповідно. На п’ятому місці – Німеччина з результатом в  0,936.

Старість як відпочинок: пенсійна система Данії

Ринок в тіні: бюджет України недотримує мільярди через схеми на ринку палива

В першу десятку найуспішніших країн потрапили Ісландія, Гонконг, Швеція, Сінгапур, Нідерланди. З колишніх комуністичних країн найвищий показник у Естонії – 0,871. Наші західні сусіди – Польща, Словаччина і Угорщина – посіли 33-тє, 38-е і 45-е місця відповідно.

Секрет популярності: в Україні зростає попит на транспорт з Білорусі

Тепер у безробітних з’явиться «кар’єрний радник»

Україну в цьому рейтингу також випередили РОсія та Білорусь, які займають 49-ту та  53-ю. Індекс людського розвитку України склав 0,751 і ми займаємо 88 місце.

На останньому, 189 місці знаходиться  Республіка Нігер. Головними критеріями при визначенні індексу є тривалість життя, рівень освіти і доходів громадян.

Проте слід відзначити, що серед найдешевших країн Україна посіла третє місце в  світі  та перше місце серед європейських країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *