“3 мільйони євро з 1 гектара”: львівський фермер створив найприбутковіше господарство в Україні

Львівський фермер Михайло Костюк вирощує одну з найбільших плантацій чорного горіха – його деревину використовують для оздоблення дорогих яхт і автівок. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Знаходиться ферма на трасі Київ-Чоп, тут же і крамничка самообслуговування, де нема ні каси, ні продавця – все на чесному слові. 

Найцікавіше у господарстві – саме чорний горіх, 1 грам здатен замінити 50 грамів лимону, як вітамін С. Деревина його дуже коштовна, саджанці розходяться немов гарячі пиріжки – в основному, серед клієнтів з Австрії. Один саджанець тягне на 11 євро. 

https://www.facebook.com/1zahidTV/videos/695916354339651/

Наразі пан Михайло прибутку не має: стовбур дозріє років за 30, поки його можна буде продати. Але бізнес вигідний, стверджує фермер. На 1 гектарі може вирости 500 кубів деревини, на одному кубі можна заробити близько 5 тисяч євро. Тобто лише з 1 гектара виходить близько 3 мільйонів євро. 

У пана Михайла чи не найбільша плантація чорного горіха в України – майже 40 гектарів. Вирощує його особливим способом – через мікуризацію, тобто симбіоз рослини з грибом, тим самим покращуючи врожайність і ріст. 

Джерело: сайт Знай

Читайте також: МОН опублікувало список найпотрібніших професій майбутнього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *