“Берегти, а не руйнувати”: Віталій Герман виступив на міднародному круглому столі про архітектурну спадщину Рівного

Сьогодні в Рівному відбувається міжнародний круглий стіл “Спадщина міжвоєнного модернізму: проблеми збереження та використання“. Його проводять з ініціативи заступника міського голови Рівного Віталія Германа в рамках проєкту “Рівне модерністичне: міжвоєнна архітектурна спадщина”. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Для участі у заході зібралися небайдужі до архітектури Рівного люди.

Круглий стіл проводять з метою дізнатися більше про історію рідного міста та зберегти ті пам’ятки, які ще мають шанс стати “візитівкою” Рівного.

Заступник міського голови міста, кандидат у мери на майбутніх місцевих виборах Віталій Герман виступив під час заходу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1648552981968211&id=100004405756572

Коментар: “Маю думку, що завдяки таким проєктам, ми рівняни більше дізнаємося про історію архітектури, повз яку гуляємо щодня, про події, що відбувалися на вулиці, якій мешкаємо та про історичних постатей, які творили наше місто Рівне до сьогодні”, – підкреслив заступник мера Рівного.

Він також зазначив, що захід відбувається в Майстерні Міста Рівне – відкритому громадському просторі для усіх.

Герман висловив подяку за участь в події Генеральному Консулу Республіки Польща Славоміру Місяку. Адже люди з досвідом, які реалізовували подібні проєкти, знають, як краще зберегти історичну спадщину Рівного. 

Нагадаємо, що Міжнародний круглий стіл проводиться в рамках проєкту “Рівне модерністичне: міжвоєнна архітектурна спадщина”, реалізованого ГО “Інститут українського модернізму” в рамках і завдяки підтримці проєкту по роботі з культурною спадщиною в Україні “ReHERIT” Спільна відповідальність за спільну спадщину” та Європейського Союзу. 

Партнерами проєкту є Кафедра архітектури та середовищного дизайну НУВГП Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненський Краєзнавчий Музей, Управління Культури та туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Пальчевський в Києві відкрив перші три приймальні своєї партії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *