Більшість українців не готові брати довгострокові кредити – банкір

Більшість клієнтів українських банків не готові брати кредити з довгим терміном погашення.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це банкіри розповіли під час круглого столу організованого Фінансовим клубом.

Коментар: “Ринок на 80% – це ринок споживчого (беззаставного. – ред.) кредитування. А якщо подивитися на кредити до одного року, то це половина ринку. Тому попиту на довгі споживчі кредити ми не відчуваємо, і в нас немає необхідності пропонувати клієнтам довгі кредити”, – сказав заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов.

Голова правління Ідея Банку Михайло Власенко каже, що кілька років тому вони запустили продукти з довгим терміном погашення до трьох-п’яти років, але середній термін погашення становив всього два роки і три місяці.

Коментар: “Певна річ, що такі кредити погашалися швидше, але менша щомісячна сума погашення кредиту знижувала навантаження на клієнта і створювала йому комфорт і бажання користуватися споживчими кредитами”, – пояснив Михайло Власенко.

Прусов вважає, що зараз українці перевели погляд з кеш-кредитів на кредитні картки.

Коментар: “Зараз просто феномен за кредитними картками. Дуже виріс попит. Головний функціонал кредитних карток полягає у грейс-періоді, плюс кешбек. Картки якісному клієнту дозволяють використовувати їх собі на благо. А відсотки, які заробляє банк за кредитними картками, завжди були нижче, ніж в кредитах готівкою”, – пояснив він зростання інтересу клієнтів.

Джерело: сайт Економічна правда

Читайте також: Як відновлюється український бізнес – статистика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *