Будівництво по-одеськи: керівник компанії привласнив понад 20 мільйонів гривень інвесторів

Шахрайство під час будівництва житлових будинків це вже класична схема в Україні. Щоправда, зазвичай обдурені громадяни залишаються сам на сам із власними проблемами. Подібну схему викрили в Одеській області, тут власник компанії привласнив близько 26 млн. грн. коштів інвесторів, повідомляє “Інвестор”.

Прес-служба прокуратури Одеської області повідомляє:

Як Україна обігріватиме ЄС: Рада скасувала мораторій на експорт дров

“Прокурори Іллічівської місцевої прокуратури спрямували до суду обвинувальний акт стосовно керівника будівельної фірми, підозрюваного в посадових злочинах. На посаді директора і керуючого санацією підприємства в 2005-2017 роках вказаний чиновник особисто укладав і надавав доручення на укладення договорів пайової участі з громадянами, які бажали придбати житло в багатоповерхівці. Від злочинних дій несумлінного забудовника постраждали більш як 200 громадян, а розмір збитку – привласнених пайових внесків інвесторів – становить понад 26 млн грн”.

Водночас у прес-службі відзначають, що подібну схему привласнення коштів ошуканих інвесторів житлового комплексу в селі Лиманка Овідіопольського району правоохоронні органи ліквідували в березні цього року .

Бути чи не бути траншу: місія МВФ прибула в Україну

В ході розслідування встановлено, що договірні умови будівництва житлового будинку керівник фірми не виконав, а кошти інвесторів розтратив. Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні займались слідчі Овідіопольського відділу Нацполіціі в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *