“Бурштиновий прокурор” Боровик з Рівненщини атестуватиме прокурорів на доброчесність

В липні 2016 року СБУ затримала заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика, у справі про незаконний видобуток бурштину.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

Тоді було одночасно проведено 123 обшуки, вилучені бурштин, золото, дорогоцінні годинники. Боровик, як підозрюваний в причетності до злочинного угруповання, потрапив до СІЗО. 

Боровик вже давно вийшов зі слідчого ізолятора і зараз займається “громадським активізмом”. Тому, багато часу тепер приділяє “боротьбі” з корупцією. 

А нещодавно, наказом Генпрокурора Рябошаки від 17 жовтня 2019 року Андрій Боровик, як активіст, делегований міжнародними неурядовими організаціями, включений до складу першої кадрової комісії, що проводитиме атестацію співробітників прокуратури й перевірятиме їх на доброчесність.

Це призначення активно обговорюється у закритих чатах рівненських прокурорів. Співробітники прокуратури стверджують, що це саме той Андрій Боровиик, який був затриманий у липні 2016 року СБУ. Однак, прямого підтвердження на момент публікації від прокуратури не надійшло.

Як стало відомо, ймовірно, мова йде про Андрія Боровика, який є виконавчим директором Трансперенсі Інтернешнл Україна. Наразі чекаємо підтвердження інформації.

Читайте також: “Полетіли голови”: сьогодні звільнили трьох скандальних прокурорів “майдану”

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *