Експерти назвали компанії, акції яких варто купляти в умовах коронавірусу

Криза – це не лише падіння. Акції низки компаній ростуть вже або зростуть найближчим часом через підвищений попит до їх продуктів чи послуг.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Світова криза почалася. ВВП країн падає, зростає безробіття та знижуються доходи людей. Проте є компанії, які лише виграють від цієї ситуації. І інвестори, які поставлять на ці компанії також будуть у виграші.

Apple

Спалах коронавірусу сильно вразив світового технологічного гіганта Apple. По всьому світу ланцюг поставок Apple був порушений, компанія закрила офіси, магазини та контактні центри. Багато фабрик, де Apple виробляє свої апаратні продукти, також закриваються. А попит на продукцію Apple впав на фоні скорочення споживчих витрат.

Але перебої в ланцюгах поставок та низький попит – це тимчасово і тенденція може повернутися у зворотній бік вже у другому півріччі.

Apple вже відкрила багато своїх магазинів у Китаї та Південній Кореї. Багато заводів, що постачають запчастини Apple, також відновили роботу. Схоже, що в найближчі тижні і місяці більше магазинів і заводів відкриються за межами Китаю, коли уряди послаблять карантин. Відтак, ланцюг поставок Apple повернеться до нормального стану.

Експерти передбачають, що споживчий попит відновиться і увага до Apple тільки зросте, коли та запустить 5G iPhone.

Nike

Nike теж сильно постраждав від коронавірусу, оскільки це сегмент одягу. Продажі магазинів одягу у квітні впали на 90% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зараз акції Nike впали і торгуються на 20% нижче. Проте із послаблення карантинних заходів у країнах, споживчий попит зростатиме і акції відскочать від дна.

Advanced Micro Devices (AMD)

Спочатку акції AMD (виробника мікроприладів) впали у передчутті зниження попиту та перебоях у поставках в Азії. Проте побоювання інвесторів лише частково справдилися.

Попит на напівпровідникові мікросхеми відновився завдяки підвищеній потребі підприємств та споживачів користуватися хмарними сервісами та продуктами. Тим часом ланцюг поставок напівпровідників вже нормалізується.

Ось чому, в AMD все ще очікують на цьогорічне зростання доходів у 20%. Крім цього, акції AMD відскочили на 40% від своїх мінімумів у березні.

Netflix

Коли всі акції летіли вниз у березні, Netflix тримався, а коли акції пішли на ріст, то цей список очолив саме Netflix із найвищим ростом. Все тому, що карантин, коли люди сиділи вдома, лише приніс компанії більше доходів в той час як інші рахували втрати.

У першому кварталі 2020 року Netflix додав рекордних 15,8 млн глобальних абонентів – вдвічі більше, ніж очікувалося.

Тим часом, довгострокова пандемія коронавірусу, ймовірно, прискорила міжнародний перехід від лінійного до інтернет-телебачення. Це чудова новина для Netflix, оскільки, хоча Netflix має багато американських конкурентів, їх не так багато в усьому світі. Netflix – це один з небагатьох потокових сервісів, доступних по всій Америці, всій Європі та більшості країн Азії/Океанії.

Amazon

Попит на товари Amazon зростає. Споживачі зараз купують більше онлайн. Amazon володіє найбільшою у світі платформою електронної комерції. До того ж на своїх платформах компанія продає продукти, відеоігри тощо, тобто те, на що є великий попит під час карантину.

Крім того, Amazon Web Services (найбільший хмарний інфраструктурний бізнес у світі) зараз користується підвищеним попитом. Експерти стверджують, що Amazon виграє від пандемії.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Названо найкращі країни для інвестицій у нерухомість

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *