Facebook готується до інформаційної “війни” з Росією

Соціальна мережа Facebook готова протистояти спробам іноземного втручання в американські вибори 2020 року. Про це заявив засновник і керівник сервісу Марк Цукерберг.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Генеральний директор Facebook конкретизував, від кого можна чекати небезпеки – за його словами, спроби вже зафіксовані з території Росії, Ірану та Китаю. Цукерберг розповів, що вже зараз зірвано кілька спроб розгорнути цілі кампанії, покликані маніпулювати настроями та вибором американських громадян. 

Сьогодні в Литву терміново перекинули американські танки

Ми продовжуємо спостерігати, що їхня тактика розвивається. Ці національні держави мають намір брати активну участь у майбутніх виборах. Ми зараз бачимо, що Росія, Іран та Китай за допомогою все більш досконалої тактики намагаються втручатися у вибори“, – упевнений керівник Facebook.

За його словами, соцмережі став у нагоді досвід, отриманий в останні роки у протидії незаконному впливу на вибори в кількох країнах Європи, а також у Мексиці і Бразилії. “Те, що нам вдалося проактивно ідентифікувати їх і зняти їх, є сигналом того, що наші системи зараз набагато більш розвинені, ніж були раніше“, – пояснив Цукерберг.

Аналітики зауважили, що з лінії поведінки викритих “тролів” випливає їх намір працювати на дискредитацію і поразку вірогідного кандидата в президенти від демократів Джо Байдена. При цьому політичні “боти” намагалися маскуватися в мережі, коментуючи широкий спектр питань у американському житті, щоби не виглядати очевидно прив’язаними тільки до політики.

“Щоб вивчити українську знадобилося три місяці”: історія патріота України, родом з Африки

Частина “тролів” маскувалася під прихильників демократів і противників президента-республіканця Дональда Трампа з тим, щоби вже під час активної фази виборчої кампанії “розкритися” та впливати на нібито однодумців, довіру котрих уже встигли підступно здобути відповідного змісту публікаціями та коментарями.

У компанії конкретизували, що видалили викриті в скоординованій і протиправній поведінці сторінки та групи з Facebook та Instagram. Уже зараз аудиторія впливу цих акаунтів перевищувала понад 250 тисячі користувачів.

Торік набагато більше таких акаунтів були знищені внаслідок боротьби соцмережі з використанням себе, як платформи для брудних політичних маніпуляцій. При цьому Цукерберг запевнив, що Facebook намагається балансувати на тонкій межі між інформаційною безпекою юзерів і забезпеченням функціонування однієї з базових демократичних свобод – свободи слова.

Читайте також: Apple готує анонс найдешевшого смартфона у історії

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *