Філарет пояснив чому публічно звинуватив Порошенка та Епіфанія

Патріарх Філарет заявив, що раніше довіряв діючому президенту Петру Порошенку та предстоятелю ПЦУ Епіфанію, але вони порушили свої домовленості. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

На прес-конференції в Києві Філарет заявив, що Президент та предстоятель ПЦУ обманули його, оскільки їхні домовленості про керування церквою були тільки усними.

Домовленості були між мною, президентом із Епіфанієм. І не тільки між нами трьома, а і між архієреями. І на Архієрейському соборі була домовленість, що я продовжую керувати церквою на території України разом з Епіфанієм, а він представляє церкву назовні, а я не представляю. Така домовленість. А письмово ми не підписували, тому що я довіряв — і президентові довіряв, і Епіфанію довіряв. А вони обманули”, — заявив патріарх.

Вчора ввечері винищувачі НАТО зчепилися з російськими літаками

За словами Філарета, якби він не боровся за Епіфіанія на Об’єднавчому соборі, то він би не став предстоятелем ПЦУ.

Якби я знав те, що відбувається — то я б його кандидатуру не висував би, а я довіряв йому, що він буде йти прямою дорогою, а не піде кривими дорогами — цього я не передбачав, бо я йому довіряв на 100%”, — заявив Філарет.

Філарет стверджує, що предстоятель ПЦУ зараз почав уникати спілкування з ним.

Владика Епіфаній уникає зі мною спілкування. Я йому рекомендації давав на початку, що треба робити — він зробив протилежне. Зараз він зі мною не спілкується за виключенням кількох разів і не телефонує. На зовні говорить про те, що він так поважає патріарха, він його “батько”. Це слова, а справи — протилежні”, — додав патріарх.

Читайте також: Стало відомо в яких областях живе найбільше мільйонерів
Стало відомо хто увійде до команди Вакарчука
БПП змінить назву і проведе великий ребрендинг

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *