Франція публічно пригрозила Росії через агресію до України

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що будь-яке вторгнення Росії в Україну “приведе до надзвичайно серйозних наслідків”.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про це Ле Дріан заявив в ефірі радіостанції RTL.

Міністр зазначив, що Франція стурбована “концентрацією сил” РФ біля кордонів з Україною.

Коментар: “Будь-яке порушення кордону, будь-яке вторгнення призведе до надзвичайно серйозних наслідків”, – сказав очільник МЗС Франції.

Він заявив, що президент РФ Владімір Путін “хоче забезпечити свою владу, забезпечити вагу Росії на міжнародній арені” і “не хоче бачити своїм сусідом сильну і єдину Європу”.

Жан-Ів Ле Дріан наголосив, що слід “знайти спосіб працювати разом”, попри “авторитарні тенденції” президента РФ, які стали надто помітними останніми місяцями.

Читайте також: В Україні значно виріс курс долара

З метою знайти компроміс, минулого тижня була організована зустріч у форматі “два плюс два” між міністрами закордонних справ і оборони Франції та Росії, повідомив Ле Дріан.

Коментар: “Не можу сказати, що вона пройшла дуже добре, але вона відбулася. Потрібно зберігати шляхи діалогу”, – зазначив він.

Нагадаємо, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тисячі військовослужбовців і готується до вторгнення наприкінці січня – на початку лютого 2022 року.

Джерело