Французькі сири з Білорусі: Росія продовжує продовольче ембарго

Росія продовжує свої санкції проти продуктів харчування, які були введені у відповідь на санкції від країн Євросоюзу та США, повідомляє “Інвестор”.

Російські контрсанкції вже стали продуктом масової культури та інтернет мемів. А на полицях російських магазинів після продуктового ембарго різко зросла кількість продуктів вироблених у дружній Білорусі, проте які по факту мають єхвропейське походження.

Вирішення питання євроблях: перший крок зроблено

12 липня цього року президент Росії підписав указ, що продовжує раніше введені обмеження. Таким чином, Росія продовжила продовольче ембарго до 31 грудня 2019 року. Уряду РФ доручено за необхідності вносити пропозиції про зміну терміну дії окремих обмежень.

Новеньке авто на звалище — німецька реальність

Ембарго на продовольчі товари в Росії були запроваджені 6 серпня 2014 року проти країн, які ініціювали або підтримали антиросійські санкції. Спочатку воно діяло щодо продуктів з США, ЄС, Австралії, Норвегії та Канади.  Поступово список країн розширювався так в 2015 році сюди потрапили також  Албанія, Чорногорія, Ісландія та Ліхтенштейн, які приєдналися до санкцій щодо Росії через її агресію в Україні. Україна до санкційного списку була внесена в 2016 році.

В Україні поменшало закордонних інвесторів: з 2013 по 2016 прямі інвестиції скоротились майже на 2/3

Під заборону потрапили м’ясо та м’ясна продукція, молоко і молочна продукція, риба та рибна продукція, овочі і фрукти. Одним із найцікавіших заборонених продуктів стала – сіль внесена до списку в 2016 році. В 2017 році санкційний список розширили і внесли сюди заборону на ввезення живих свиней, поставки свіжих, охолоджених або заморожених харчових субпродуктів сільськогосподарської худоби за деякими винятками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *