Гончарук анонсував старт Всеукраїнського централізованого обліку деревини

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів нараду з регіонами щодо боротьби з тіньовими ринками. Під час неї обговорили проблему відсутності контролю за вирубкою лісів та їхнім обліком. Тому з 1 лютого поточного року в Україні повноцінно запрацює централізований облік деревини.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Джерело: офіційна сторінка у Фейсбук “Олексій Гончарук – Прем’єр-міністр України”

Коментар:Близько 12% лісового фонду України знаходиться у віданні органів місцевого самоврядування, які заготовляють близько 2 млн куб. м деревини. Наразі зі 187 постійних лісокористувачів комунальної власності до системи електронного обліку підключено лише 69” – заявив прем’єр.

Міністр Милованов спрогнозував зміни в курсі гривні на 2020 рік

Деталі: На даний момент, 7,5% лісового фонду не закріплені за постійними лісокористувачами, відповідно, ніким не охороняються, і жодного обліку цієї деревини не здійснюється.

Окрім цього, Держлісагентство та постійні лісокористувачі і власники лісів відтепер зобов’язані оприлюднювати на офіційних веб-сайтах інформацію щодо справ про лісопорушення.

Також, голови ОДА повинні надати пропозиції щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, які не мають власника.

Читайте також: На Рівненщині закрили понад сотню гральних закладів

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *