Міністр Милованов спрогнозував зміни в курсі гривні на 2020 рік

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов очікує на зміцнення курсу національної валюти у 2020 році. Про це Милованов написав на своїй сторінці в Facebook. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Курс – це відносна ціна української економіки до світової. Коли ця ціна змінюється через зміну або в світі, або в Україні, то має змінюватись і курс. Національний банк може вплинути на таку зміну тимчасово, трохи притримати курс або згладити коливання. Але жодний центральний банк, навіть в розвинених країнах, не має достатньо сили опиратись серйозним змінам курсу. Чи буде зміцнюватись курс в наступному році? Скоріш за все, так. Але все залежить від розвитку економіки і ситуації на світових ринках“, – зазначив міністр.

У Гончарука розповіли, як на Україну вплине нафтовий конфлікт Росії та Білорусі

Раніше Милованов заявив, що нинішній курс гривні є дуже сильним, через що страждають вітчизняні експортери, а поточна облікова ставка Національного банку є занадто високою. 

Національний банк України з 13 грудня знизив облікову ставку на 2 п.п. – до дворічного мінімуму в 13,5% річних, при цьому ставку було знижено учетверте поспіль – після відповідного рішення в жовтні, вересні і липні. Інфляція в Україні в листопаді 2019 року в річному вираженні становила 5,1%, сповільнившись з 6,5% місяцем раніше. 

На період із 28 грудня 2019 до 7 січня 2020 року включно НБУ встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 23,69 грн/дол. З огляду на встановлений офіційний курс, із початку грудня національна валюта зміцнилась до долара США на 1,5%, із початку року – на 14,5%.

Читайте також: Касові апарати у смартфоні стали доступні для тестування

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *