Генштаб про 30 тисяч військовим: “Не займайтеся популізмом”

У суспільстві активно точаться дискусії щодо рішення парламенту.

У Генштабі ЗСУ просять припинити займатися популізмом та сконцентруватися на обороні нашої держави. Там нагадали, що наразі додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці. Про це Генштаб заявив у своєму офіційному Телеграм-каналі.

В повідомленні йдеться:

100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені для захисників, які воюють безпосередньо на передньому краї. 30 тисяч виплачуються військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання. Також кошти виплачуються тим, хто перебуває на бойовому чергуванні й бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються. Разом з тим, з 1 лютого 2023 року усім військовослужбовцям мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20100 гривень.

У Генштабі переконані, що у Збройних Силах України має діяти справедлива система виплат, яка не буде створювати передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах і з повагою ставитиметься до тих воїнів, які ризикують власним життям і здоров’ям.