Гривня впала до долара на 37 копійок: яка ситуація валютою в Україні?

У понеділок Нацбанк для підтримки гривні продав на міжбанку лише 50 млн дол.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Національний банк України в понеділок, 23 березня, продав на міжбанківському валютному ринку всього 50 млн дол. для згладжування надмірних курсових коливань, на відміну від минулих тижнів, коли регулятор продавав по 100-300 млн дол. щодня.

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, інтенсивність коливань на валютному ринку ослабла, і ринок виглядає більш збалансованим, що є позитивним сигналом.

Коментар: “Хороша новина також у тому, що в останні дні ми спостерігаємо збільшення кількості продавців валюти на міжбанківському ринку. Крім цього, відчутно впав попит на валюту з боку фізичних осіб”, – зазначається в повідомленні.

Зокрема, в останні дні минулого тижня українці купували валюти стільки ж, скільки й продавали, тим самим не формуючи додаткового тиску на гривню.

Коментар: “Також віримо в позитивні новини – як поступове приборкання коронавірусу в світі, так і укладення нової програми з МВФ, яка буде сигналом про продовження реформ в Україні”, – підкреслили в НБУ.

Джерело: УНІАН

Читайте також: “Постапокаліпсис”: фотографи показали серію знімків спорожнілих вулиць через пандемію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *