У яких військових навчаннях Україна братиме участь в 2020 році

Стало відомо, які міжнародні військові навчання заплановані в Україні та за її межами впродовж 2020 року, а також про формат їх проведення.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Отже, які навчання українських військових заплановані на 2020 рік.

На території України заплановано проведення шести багатонаціональних навчань, з яких одне скасували. Поза межами України запланована участь підрозділів ЗС України в 17 багатонаціональних навчаннях, з яких 7 скасували самі організатори.

Через поширення коронавірусу ухвалено рішення змінити формат проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Sea Breeze – 2020.

Зокрема:

  • загальний термін проведення навчання скорочений до 7 діб;

  • до участі в навчанні залучатимуть тільки кораблі та літаки, які становитимуть морський та авіаційний компоненти сил навчання;

  • участь підрозділів сухопутного компоненту, водолазного компоненту та розгортання міжнародного штабу навчання в Одесі скасовано.

Поза межами України, також, відбудуться навчання за участю українських військових. Організатори багатонаціонального навчання НАТО CWIX-2020 оголосили про віддалену участь держав у заході. Участь представників ЗС України в навчанні здійснюється дистанційно, з пунктів постійної дислокації.

Джерело: сайт Арміяінформ

Читайте також: Уряд планує розділити Україну на зони за епідеміологічним критерієм: деталі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *