Понад 1300 підприємств вже отримали пільгові кредити під 5-7-9% – Мінфін

З 1 лютого 2020 року в Україні стартувала програма “Доступні кредити 5-7-9%”. Цей проєкт дозволить учасникам отримати для створення або розширення власного бізнесу до 1,5 млн грн кредиту під 5, 7 або 9%. За 5 місяців існування програми у ній встигли взяти участь понад 1300 підприємств.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: На сьогодні видали 1300 кредитів на загальну суму 1,7 млрд грн“, – коментує нардеп Дмитро Соломчук.

У рамках державної програми “Доступні кредити 5-7-9%” українським підприємцям вже видали понад 1,7 млрд гривень. Зауважимо, що за останній тиждень у рамках державної програми уповноважені банки уклали 110 нових угод на загальну суму 324 млн грн.

У Мінфіні додали, що попит підприємців на інвестиційні кредити, з яких починалася програма, залишається високим. Так, загальна сума заявок на інвестиційні кредити вже склала 4,8 млрд грн. При цьому портфель наданих кредитів в рамках цього проєкту сягнув вже 687,4 млн грн.

Коментар: Кожен другий кредит на умовах програми “Доступні кредити 5-7-9%” отримують підприємства, які працюють у сільському господарстві. 14% виданих позик припадає на підприємців зайнятих в переробній промисловості. І 12% – бізнес в оптовій та роздрібній торгівлі“, – повідомляють в пресслужбі Міністерства фінансів.

Нагадаємо, що програма “Доступні кредити 5-7-9%” запроваджена з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. У рамках проєкту діють три відсоткові ставки – п’ять, сім та дев’ять відсотків річних залежно від дати заснування бізнесу та його розміру.

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів

Читайте також: На кібербезпеку: США надали Україні допомогу в розмірі 38 млн. доларів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *